Zo kies je jouw droomvakantie uit!

kidsreizen_brug.jpg08 jan

Je wilt graag een mooie reis maken met je kinderen, maar er zijn zoveel soorten vakanties dat je echt geen idee hebt wat voor jouw gezin de ideale bestemming is. Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat jullie nu echt leuk vinden om met elkaar te ondernemen. Wij zullen je even op weg helpen, zodat je hopelijk sneller een keus kunt maken. Het is namelijk belangrijk om op tijd te boeken.

Voor de natuurfreaks

Zijn jullie echte natuurfreaks en doen jullie niets liever dan wandelen door machtige natuurgebieden en genieten van de buitengeluiden? Dan kunnen jullie gaan voor een avontuurlijke reis naar Costa Rica of Zuid-Afrika. Deze bestemmingen zijn puur natuur! In Costa Rica kun je midden in het tropische regenwoud overnachten en de meest exotische dieren ontdekken: apen, luiaards, toekans, gifkikkertjes, vlinders, enzovoort. Ook is het mogelijk boottochten te maken en kaaimannen of schildpadden te spotten. In Zuid-Afrika kun je op zoek gaan naar het grote wild. Wie weet kom je de big five tegen! Geweldig om deze machtige dieren van dichtbij te zien.

Een combi van natuur en cultuur   

Voor mensen die van afwisseling houden zijn er de combi-vakanties. Je gaat zowel de natuur als de cultuur van het land ontdekken. In Azië kun je zo’n mooie mix samenstellen. Je bekijkt prachtige tempels en maakt kennis met relikwieën, maar je kunt ook ronddwalen in de jungle, genieten van hagelwitte stranden en overnachten in hutjes op echte bounty-eilanden.

Wil je alles in één? Ga dan naar Sri Lanka, waar je naast mooie natuur, cultuur en stranden ook nog op safari kan. Ook in Marokko ga je zowel de cultuur als de natuur beleven. Voordeel van dit land is dat het niet te ver weg ligt, maar wel een totaal andere wereld is. Lees hier in ons vorige blog meer over!

Bestemmingen met een recente geschiedenis

In Cuba zal je een mix van mooie natuur en cultuur vinden, maar hier kom je ook in aanraking met zeer recente geschiedenis. De oude koloniale steden met smalle straatjes en gekleurde huisjes, de oldtimers: het is een land waar de tijd echt heeft stilgestaan. In het straatbeeld zie je leuzen en afbeeldingen van Che Guevara en Fidel Castro. Ook doen verschillende plekken in het land je herinneren aan de revolutie die in 1959 plaatsvond en die van Cuba een communistische staat maakte.Hoewel het leven in Cuba niet makkelijk is en er veel schaarste is aan allerlei goederen, maken de Cubanen er het beste van. Ze dansen de salsa op straat, ze maken muziek en lachen met elkaar. Naast het leven in de stad is het eveneens mooi om te zien hoe de mensen op het platteland leven en werken.

Ook Cambodja kent naast een mooie natuur en eeuwenoude cultuur een recente geschiedenis die erg indrukwekkend is. Van 1975 tot 1979 heerste de Rode Khmer met harde hand over het land, wat miljoenen doden tot gevolg had. Dit is nu nog te zien aan de zogenaamde ‘killing fields’ waarvan er zo’n 300 verspreid over Cambodja liggen.

In Vietnam kan je bij een bezoek aan Cu Chi tunnels, een enorm groot ondergronds gangenstelsel, aan den lijve ondervinden hoe het was voor de Vietnamezen om ten tijde van de Vietnamoorlog (van 1955 tot 1975) onder de grond te leven. Geen aanrader als je claustrofobische neigingen hebt, maar erg indrukwekkend vonden wij.

Ontdek meer soorten vakanties

Hebben we je al wat meer op weg geholpen? Op onze website kun je nog meer soorten vakanties ontdekken. https://www.kidsreizen.nl/bestemmingen/ Als je hierover vragen hebt, kun je die altijd stellen. We doen er alles aan dat je een zo geweldig mogelijke reis tegemoet gaat.

« Terug

Scroll naar boven